Chris Khouw First Impression Zoetermeer

Hoi! Ik ben Chris.

Van het spreekwoordelijke muurbloempje, de verlegen grijze muis, tot wat ik nu “uiteindelijk” ben geworden: prettig zelfverzekerd (maar gelukkig niet arrogant), gemakkelijk nieuwe contacten makend tijdens sociale gelegenheden, niet bang om een praatje te maken en uiteraard ook sociaal vaardig genoeg voor een diepgaand gesprek (met een gezellig glaasje wijn erbij uiteraard).

Was het een doel op zich? Zeker niet! Alleen is het nu allemaal een stuk leuker en gezelliger geworden. En je ontmoet nog eens nieuwe mensen waarmee je je horizon kunt verbreden en later eventueel leuke dingen mee kan doen.

Je kunt er niet aan voorbijgaan dat kleding, stijl en uiterlijke presentatie onlosmakelijk zijn verbonden aan een goede eerste indruk. Het is “helaas” niet anders. En ik heb ik de loop van jaren meer dan voldoende ervaring opgedaan om na een grondige intake en een aantal sessies te weten wat wel en wat niet bij je zou kunnen passen, wat wel en wat niet aan te trekken bij bepaalde gelegenheden en op welke manier jij je persoonlijkheid enorm kunt versterken of juist tenietdoen met bepaalde (kleur)combinaties. Tenslotte: hoe jij een enorme boost krijgt in je zelfvertrouwen als jij in de juiste kleding weet te steken. Kennis die ik graag met jou wil delen.

Ook gedurende mijn werk in de sales als onder andere makelaar en hypotheekadviseur heb ik de nodige ervaring en enorm veel mensenkennis opgedaan, hoe je bij volslagen onbekende mensen een goede eerste indruk achterlaat, zonder “glad of gelikt” over te komen, want daar prikt iedereen doorheen. Of het tegenovergestelde: suf en ongeïnteresseerd. Dat ging ook niet van de ene op de andere dag, maar na 20 jaar ervaring met gemiddeld 2 tot 3 compleet nieuwe kennismakingen per dag waarmee je uiteindelijk echt de diepte ingaat, weet ik er echt wel over mee te praten en heb er veel van kunnen leren. Vooral de menselijke interactie, hoe je bepaalde dingen zegt en niet zegt, lichaamstaal, hoe jouw eerste indruk bepalend kan zijn en hoe je bijvoorbeeld met het juiste verwachtingsmanagement heel wat gestruikel kunt voorkomen. En last but not least: Mijn gevoel voor en kennis over stijl, smaak en mode die ik op een haarfijne manier weet over te brengen naar mensen die dat nodig hebben.

Waarom First Impression? Waarom níet eigenlijk? Regelmatig kom ik mensen tegen die nét dat duwtje in de rug nodig hebben, of net dat zetje in de goede richting om wat losser of zelfverzekerder te worden. Omdat ik zelf heb meegemaakt en zelf heb ondervonden hoe vervelend het kan zijn om door een persoonlijk gebrek aan zelfvertrouwen en gebrekkige sociale vaardigheden anoniem door het leven te moeten gaan. En als je dan alle moed bijeen hebt geschraapt, daarna afgewezen te worden. Ik heb mijzelf en vele anderen vervolgens zitten analyseren en ben tot diverse conclusies gekomen. Dit ging uiteraard niet van de ene op de andere dag, maar het heeft mij best wat jaren gekost.
In de gesprekken die ik heb gevoerd met diverse personen zag ik veel herkenning. Natuurlijk heeft iedere persoon weer een ander verhaal, achtergrond en verleden en het is niet mijn bedoeling om de persoon totaal te veranderen en overal klonen van mij rond te laten huppelen.

Sluit Menu