Styling coach en advies - kledingadvies in praktijk

Je voelt je goed als je zeker bent over je kledingstijl, dit straal je ook uit. Je laat je kledingstijl jouw kracht benutten en komt beter over.

Je herkent het vast wel:  je vraagt jezelf af wat echt goed bij je past of je weet niet goed wat het beste staat.
Ik begrijp dat veel mensen dit lastig vinden. De keuzes in kleuren, stijlen, winkels en collecties…. Je kiest dan uiteindelijk tóch maar voor het vertrouwde, gaat shoppen zonder leuke kleding te vinden of je koopt items waar je niet echt van wordt, maar meer uit noodzaak omdat je huidige overhemd of broek versleten is of dat er een vlek in zit die er niet meer uit kan.  Een leuke kledingstijl doet veel met je zelfvertrouwen en hoe je overkomt.

Wil jij ontdekken wat het beste bij je past? Ik kleed je niet zoals ik er zelf uit zie of alleen volgens de laatste mode. Jouw persoonlijkheid staat centraal en kies de stijl waar jij je lekker bij voelt. Er is maar 1 persoon zoals jij. We kijken samen hoe je kledingstijl verrassender kan,  “out of the box” en toch helemaal jezelf. Je leert combineren en krijgt veel nieuwe inzichten.

Hoe vind je die kleding die jou het leukste staat? Je krijgt adviezen over o.a. combinaties, pasvormen, kleuren, winkels en collecties. Met de juiste praktische handvatten weet je voortaan welke kleding jou versterkt, wat wel en niet bij je past.

Ik ken de meeste winkels en collecties en geef je een deskundig, eerlijk en onafhankelijk advies. Ik slaag voor vrijwel ieder budget en kom bij heel betaalbare winkels. Als de pasvorm en de kwaliteit maar goed is. Zowel zakelijk als privé. Die doelstelling kan zijn dat je “gewoon iets anders” wilt uitproberen maar je weet niet wat. Of dat je zo baalt van je kledingkast omdat volgens jou niets met elkaar valt te combineren en dat er een bezem doorheen moet. Of je wilt graag naar een feest of je krijgt een uitnodiging voor een feest en het zweet breekt je uit: Bohemian chique, Tenue de Ville, City smart, Business casual, Ibiza chique, Black tie, Tropical smart….HELP!! 

Een andere doelstelling kan zijn dat je een compleet nieuwe garderobe nodig hebt omdat in de loop der tijd jouw smaak, stijl en jouw kijk op mode is veranderd, of dat je een paar maten bent aangekomen of juist bent afgevallen door een andere leefstijl of voedingspatroon.

Een doelstelling die ik vaak te horen krijg tijdens het intakegesprek is, dat ze moeite hebben met contacten leggen vanwege een verkeerd zelfbeeld, dat indirect of zelfs direct te maken heeft met het feit dat ze niet weten hoe ze moeten communiceren met hun kleding waardoor hun zelfvertrouwen op een laag pitje is komen te staan. Anderen krijgen dan een onjuiste eerste indruk en hun kans is voorgoed verkeken.  

Tenslotte: Ik ben niet iemand van de vaste tarieven. Natuurlijk heb ik een leidraad maar mijn tarieven staan niet “in steen gebeiteld”, zoals bij de meeste stylingcocahes wel het geval is.  Zo hanteer ik andere tarieven als je een totaalpakket bij mij afneemt dan dat je alleen een middag met mij gaat shoppen om jou te laten adviseren. Sommigen moeten van heel ver komen en bij de andere is het net even de spreekwoordelijke puntjes op de i zetten.

Dame gestyled door Chris van First Impression
Styling coach en styling advies door Chris van First Impression
Heer gestyled door Chris van First Impression

Jouw eerste indruk in een zakelijke omgeving.

Niet alleen in sociale contacten, maar met name in een ZAKELIJKE omgeving is een eerste goede indruk cruciaal en kan vaak het verschil betekenen tussen een gemiste kans of een kans verzilveren.

De juiste kleding, de juiste das, schoenen, overhemd, pak, riem, de juiste kleuren, de juiste combinaties en zelfs de juiste geur geven je de juiste “energie” en uitstraling waarmee je gemakkelijker en beter contacten kunt leggen met potentiële klanten. Op business events bijvoorbeeld. Of op beurzen, of zakelijke netwerkborrels.

Hoe vaak word ik tijdens deze events aangesproken door mensen waarbij ik (en anderen) het gevoel hebben dat ik gewoon geen zaken met ze wil doen door een verkeerde eerste indruk die ze geven. De zin zakt bij mij al bij voorbaat in de schoenen voordat ze nog maar 1 woord hebben gezegd. En hoe vaak word ik juíst als eerste benaderd, of als ik op een andere afstap, ik met open armen word ontvangen?

Met de juiste uitstraling en kleding wordt je gewoonweg stukken aantrekkelijker om een praatje mee te maken en maken anderen gemakkelijker contact met je. Je staat al met 2-0 vóór. Met mijn meer dan 20 jaar ervaring in de meest uiteenlopende zakelijke omgevingen kan ik daar aardig over meepraten. 80% van IEDERE deal wordt bepaald door het eerste 10 seconden contact is inmiddels wetenschappelijk uitgezocht.

Naast onderwerpen over hoe je het beste tot je recht komt en op welke manier, kan ik je ook meer vertellen over hoe je omgaat met verwachtingsmanagement, hoe je omgaat met de customer-journey en hoe je jezelf het beste kan profileren ten opzichte van de concurrent. Allemaal kleine ingrediënten die uiteindelijk zullen leiden tot een grotere conversie.

"Voor mijn werk als juniorvertegenwoordiger kom ik per dag bij 3 tot vier nieuwe klanten op bezoek of sta ik op beurzen. Speciaal voor dat werk heb ik een nieuwe outfit gekocht bij een vrij dure herenmodezaak, want er goed, strak en degelijk uitzien is uiteraard belangrijk. Chris vond mijn eerste indruk echter veel te inconsistent, onrustig en te gelikt. Bovendien was het pak dat ik had gekocht blijkbaar een volle maat te groot en droeg ik niet de juiste overhemden. Ik dacht: "wit is toch wit?" Niet dus. Om over mijn schoenen maar te zwijgen. Na een gedegen advies van Chris zag het er allemaal inderdaad veel beter uit, paste het allemaal beter bij mij en voelde ik mij stukken zelfverzekerder. Ik merk dat klanten mij een prettiger persoon zijn gaan vinden, de gesprekken langer duren en op beurzen krijg ik veel meer aanspraak."

Brian (31, samenwonend, vertegenwoordiger)
Sluit Menu