Stylingcoach Christian weet precies wat jou goed staat
Chris khouw in de buurt artikel met first impression

Stylingcoach Christian weet precies wat jou goed staat

Een eerste indruk wordt door je brein razend snel gemaakt. Als je dat weet, wil je toch een hele goeie achterlaten? Personal stylingcoach Christian Khouw gaat samen met jou op zoek naar wie je bent, wie je wilt zijn en wat je wilt uitstralen. Met een passend kledingadvies loop jij er altijd stralend bij in de beste versie van jezelf.

Christian Khouw was makelaar en liep altijd al in opvallend gekleurde broeken, schoenen, overhemden en colberts rond. Dol is hij op kleuren maar, eerlijk gezegd, dat staat hem ook goed. ,,Collega’s en vrienden kenden mij niet anders in mijn regenboogkleuren”, vertelt de Zoetermeerder. ,,Soms ging ik met mensen winkelen en dan waren ze zo enthousiast over mijn kledingadvies. Ze voelden zich zo goed gekleed als ze met mij op stap waren geweest.”

Stylingsadviesbureau

Na enige tijd kwam Chris erachter dat hij precies weet wat een persoon goed staat. Hij besloot stylingsadviesbureau 1st Impression te starten. Om zijn cliënten goed te leren kennen en een passend advies te kunnen geven, houdt hij vier tot vijf gesprekken en maakt hij een mood board. ,,Wie ben je, wat wil je communiceren, hoe wil je dat je jezelf en dat anderen jou zien, zijn vragen die ik ieder stel. Wil je een chique uitstraling, een sexy of een sportieve bijvoorbeeld.”

Advies voor singles

Naast kledingadvies helpt Chris ook langdurige vrijgezellen die op zoek zijn naar een nieuwe liefde in hun leven. Hij gaat met single mannen mee uit die uiteraard in een nieuwe kledingstijl een avondje weg zijn om een leuke vrouw te ontmoeten. Chris geeft tips hoe de heren het beste om kunnen gaan met hun nieuwe verovering. Hij observeert en is direct in zijn advies. ,,Je moet niet teveel achter een vrouw aanlopen. Geef haar de ruimte en dan voelt ze zich sneller op haar gemak.”

Garderobecheck

Heb jij ook een kast bomvol kleding maar weet je toch niet wat je elke dag moet aantrekken? Dan wordt het tijd voor een garderobecheck. Chris pluist jouw kast uit en maakt de leukste combinaties van bestaande kledingstukken en gooit de miskopen weg. ,,Ik weet precies wat je goed staat en dat scheelt tijd en geld.” Hoe zijn kledingkast eruit ziet? ,,Je kunt meer spreken van een kledingkamer met ongeveer 100 paar schoenen en rijen met kleurige colberts. Daar ben ik dol op.”

Geloof je ogen niet

Als Chris met iemand meegaat naar een kledingzaak voor advies dan ziet hij direct of iemand happy is met zijn kledingkeuze. ,,Ik zie het gelijk aan iemands gezicht in de spiegel”, vertelt hij. De kleding die ik uitkies, maakt meestal slanker, de stijl past goed bij de persoon net als de kleuren. Ik daag mensen uit om meer te durven en creatiever te zijn. Vollere mensen kiezen vaak voor donkere kleding omdat het lijkt alsof dat meer afkleedt. Maar niks is minder waar. Mensen geloven vaak hun ogen niet als ze in hun nieuwe outfit in de spiegel kijken.”

Niet duurder

Mensen denken vaak dat passende kleding duur is. Chris heeft tijdens het interview opvallende blauwe schoenen aan, een mooi colbert en een overhemd met gekleurde bloemen. ,,Mijn jasje kostte maar 99 euro”, vertelt de adviseur. ,,Als stylingcoach kijk ik niet alleen naar passende kleding maar ook betaalbare. En ik ga voor kleur: er is er altijd wel één die bij jou staat.”

Geef een reactie

Sluit Menu